Internet-marketing-groeitips

Je Pitch Video: ​6 Tips voor het opzetten van een goede videopitch

Gert Dobbenberg WSI - donderdag, november 19, 2015

Campagnes die zijn opgezet met een video pitch presteren gemiddeld 114% beter dan campagnes zonder video.Dat betekent dat het een goed idee is om een ptich video voor jouw (social media) campagne te maken, ook al heb je zelf niets met film, video of televisie.

Hieronder een aantal tips voor het opzetten van een goede pitch-video:

1 – Hou het kort. Hou je pitch zo kort mogelijk ( 1 a 2 minuten) om te zorgen dat de aandacht niet verslapt en de bezoeker je verhaal rustig kan afkijken.

2 – Denk aan de 5 W's. Weet dat de bezoeker geen idee heeft waar je campagne over gaat. In je pitch video gebruik maken van de 5 Ws: wie ben je? Wat doe je? Voor wie doe je dat? Wanneer doe je dat? En natuurlijk — Waarom is het belangrijk?

3 – Laat het zien terwijl je vertelt. Gebruik concrete voorbeelden, zoals fotos, videoclips van je werk, testimonials van anderen, etc. Niet alleen in de camera kijken en uitleg geven. Maak van je video een visueel verhaal over jou en je werk. 

4 – Verstop jezelf niet. Laat niet alleen je product zien. Geef je gehoor iets van jezelf! Direct aanspreken van je publiek maakt je boodschap persoonlijker en geeft je campagne een gezicht.

5 – Zorg voor goed geluid. Goede audio is nog belangrijker dan het beeld. Neem je videoboodschap (en je audio boodschap) op in een rustige omgeving en elimineer ruis en omgevingsgeluid met behulp van je video editor. Overweeg het gebruik van ondertiteling als dat nodig mocht zijn.

6 – Zorg voor een fantastische opening. Zorg meteen aan het begin van je video voor de volle aandacht van je toehoorders. Er zijn verschillende manieren, mijn favoriet is een directe boodschap waarin je je punt maakt.

Bonustip - Zorg voor een Call-to-action. Als men je video heeft afgekeken, is het goed om de bezoeker vast te houden door deze naar je website te sturen, om bijvoorbeeld een E-book te downloaden. Daarmee achterhaal je ook zijn emailadres en kun je hem in de toekomst benaderen met nieuwe informatie.

Volg deze tips op en ontdek de kracht van de video-pitch. Geen materiaal of gereedschap om zelf een video op te nemen? Geen nood, neem contact met ons op en we zorgen dat je jouw video-pitch in korte tijd kunt realiseren.  


 

Wilt u ook 30% omzetgroei in 6 maanden tijd?

Internet blijft het belangrijkste ingredient voor groei in het bedrijfsleven. Met meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van Internet Marketing helpen wij bedrijven grote groeicijfers te realiseren, ook in economisch mindere tijden. Wij kennen de geheimen van het internet en weten wat er voor nodig is om resultaat te behalen.  Neem contact met ons op voor een orienterend gesprek. 

Zaken doen met Internetbureau VitalBiz kost geen geld, maar betaalt zichzelf snel terug!

Like onze pagina op Facebook!

  • Home
  • Site Map
  • Copyright © 2004- All Rights Reserved.